V Lotyšsku policajti bránili žene položiť kvety pri pomníku a uctiť si pamiatku padlých sovietskych vojakov Obyvateľka hlavného mesta Rigy bola zastavená miestnymi policajtmi na ceste k pamätníku Osloboditeľom. Dôvodom bolo to, že niesla so sebou portrét svojho starého otca – veterána druhej svetovej vojny, na ktorom boli tiež zobrazené sovietsky Rád víťazstva a svätojárska stuha. Nehľadiac na plač dieťaťa a pobúrenie okoloidúcich policajti dlho nechceli pustiť ženu s portrétom, čo odôvodňovali tým, že sa jedná o zakázané symboly. „Študoval ste dejiny? To je môj starý otec, ktorý bránil Rigu, bol dvakrát zranený, dožil sa 96 rokov. Prečo to robíte?” reagovala žena na zákaz prejsť k pomníku s portrétom.

V Lotyšsku policajti bránili žene položiť kvety pri pomníku a uctiť si pamiatku padlých sovietskych vojakov

Obyvateľka hlavného mesta Rigy bola zastavená miestnymi policajtmi na ceste k pamätníku Osloboditeľom. Dôvodom bolo to, že niesla so sebou portrét svojho starého otca – veterána druhej svetovej vojny, na ktorom boli tiež zobrazené sovietsky Rád víťazstva a svätojárska stuha.

Nehľadiac na plač dieťaťa a pobúrenie okoloidúcich policajti dlho nechceli pustiť ženu s portrétom, čo odôvodňovali tým, že sa jedná o zakázané symboly.

„Študoval ste dejiny? To je môj starý otec, ktorý bránil Rigu, bol dvakrát zranený, dožil sa 96 rokov. Prečo to robíte?” reagovala žena na zákaz prejsť k pomníku s portrétom.

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.